De beginnerscursus hardlopen start op donderdag 11 januari 2024


Beginnende hardloper?

Ben je een beginnende hardloper en denk je dat aansluiten bij de groep een te grote stap zou zijn? Dan kan je onze beginnerscursus volgen. Hieronder lees je er meer over:


Waarom een beginnerscursus hardlopen?

Veel mensen denken zelf te kunnen starten met het steeds populairder wordende hardlopen, maar wanneer zij steeds weer hetzelfde rondje door de wijk lopen kan het alleen lopen snel saai worden. Wanneer je zelfstandig leert hardlopen loop je al snel te hard en te veel, waardoor je het minder leuk gaat vinden en gevoelig bent voor blessures. Daarom is het juist goed om het hardlopen rustig op te bouwen en onder goede begeleiding de juiste looptechniek aan te leren zodat je ook blessures uit de weg kan blijven. Ook hebben velen de motivatie van een groepje toch echt wel nodig, en dan is het ineens ook nog heel leuk en gezellig!


De cursus

In 8 weken tijd worden je alle basis principes en juiste loophouding van de loopsport aangeleerd door een ervaren looptrainer, zodat je je hierna rustig aan kunt sluiten bij onze gezellige loopgroep. Ook jij kan makkelijk meelopen met de beginnerscursus, we bouwen alles heel rustig op en iedereen loopt op zijn of haar eigen tempo. Na een paar weken zul je al merken dat je conditie sterk verbeterd. Na deze beginnerscursus hardlopen ben je klaargestoomd om je conditie nog verder te verbeteren en te behouden bij onze gevorderden loopgroep.

Start Beginnerscursus: Donderdag 11 januari 2024
Dagen en tijden: Donderdagavond 19:30 uur en zondagochtend om 09:30 uur (je wordt beide dagen verwacht, trainingen duren doorgaan een uur)
Kosten: €70,- De cursus duurt 8 weken